Trinkelių klojimas Kaune

Kaip išsirinkti trinkeles?

Trinkelės tai ilgaamžė tvirta danga puikiai išlaikanti įvairias aprkovas.  Tinkanti pėsčiųjų ir dviratininkų takams, parkų takeliams, mokyklų vaikų darželių, transporto stovėjimo aikštelėms, gyvenamųjų namų kiemams ir sodams.

Trinkelės būna ne tik skirtingų spalvų tačiau ir skirtingų paviršių. Dažniausiai individualiuose gyvenamų namų kiemuose naudojamos klasikinės trinkelės kurios pasižymi lygiu paviršiumi, ir puikiai tinka prie aplinkos ar namo fasado. Norintiems matyti betoninių trinkelių faktūrą reikėtų rinktis trinkeles su šešių atspalvių priemaišomis, kurios nėra tokios lygios kaip klasikinės tačiau puikiai atspindinčios marmuro bazalto ir granito atspalvius. Mėgstantiems saugumą žiemą siūlytume rinktis trinkeles su grublėtų paviršiumi, kurios mažiausiai slidžios ir saugiausios.

Taip pat trinkelės gali būti gaminamos ne tik iš betono tačiau ir iš molio, klinkerio, granito ar akmens. Lietuvos rinkoje dažniausiai naudojamos betoninės trinkelės. Pasižyminčios puikiu kainos ir kokybės santykiu.

Betoninės grindinio trinkelės – gaminamos įvairių formų, storių ir spalvų. Šios rūšies grindinio trinkelės dažniausiai dėl mažesnės kainos tiek pačių trinkelių tiek darbo atlikimo atžvilgiu, praktiškumo ( ganėtinai lengvai nuvalomas purvas, nešvarumai) taip pat betoninių trinkelių formų ir atspalvių paletė ženkliai didesnė Lietuvos rinkoje lyginant su klinkerio trinkelėmis.

Klinkerinės grindino trinkelės – grindinio trinkelėms gaminti skirtas molis degamas itin aukštoje temperatūroje. Klinkerio trinkelės pasižymi ypatingu tvirtumu, atsparumu trinčiai, puikiai išlaiko aprkovas, visiškai atsparios druskoms, išblukimui ir šalčiui, nėra slidžios. Tiek klinkerinės trinkelės tiek jų įrengimas lyginant su betoninėmis grindinio trinkelėmis yra brangesnis.

Jeigu kilo klausimų kokias trinkelės išsirinkti ar turite papildomų klausimų susijusių su trinkelėmis kreipkitės mielai jums padėsime.

Scroll to Top
Call Now Button